“Kamu Yönetiminde Yeni Trendler” başlıklı bu eser, yayınevimizden çıkan teori ve teşkilat kitaplarının son halkasını sunmaktadır. Bu eserin vücuda getirilmesi ile “teori-teşkilat-trend” üçlüsü tamamlanmış bulunmaktadır.
Kamu yönetimi disiplini, 1980’li yıllardan itibaren belirgin bir biçimde paradigma değişimine uğramış ve çeşitli disiplinlerden de katkı sağlanarak çağdaş kavram, ilke ve yaklaşımlarla yeniden açıklanmaya başlanmıştır. Bu bakımdan kamu yönetiminde günümüzde de devam etmek suretiyle yeni trendlerle karşılaşmak mümkündür. Bu trendler, kamu yönetiminin muhtevası gereği taşımak zorunda olduğu interdisipliner kimliğine ve metodolojik çeşitliliğine katkı sunduğu kadar, kamu yönetiminin sorunlarına çözüm olacak güce de sahiptirler.
Bu kitapta, kamu idarelerini ilgilendiren birçok trend, oldukça öz ve açıklayıcı düzeyde ele alınmıştır. Her trend bölümünde kavram ve yaklaşımı destekleyen ve referans alınan yeterli düzeyde kaynak verilmiş ve ayrıca ek okuma listesi oluşturulmuştur. Yine trend kısımları oluşturulurken tablo, şekil ve resim gibi görsellerden de faydalanılma yoluna gidilmiştir. Ayrıca kavramların İngilizcesi de başlıkla birlikte verilmiştir.
Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.
1976 yılında İzmir’de bir okul müsameresinde Fatma Yıldırım’ı (Sezen Aksu’yu) keşfeden Organizatör Hamdi Rahmetli Kamil Sönmez’i de bir Ordu turnesinde; Esmeray’ı bir okul gösterisinde, Edip Akbayram’ı bir Antep turnesinde, Ahmet Özhan’ı Kocaeli Fuarı’nda, Çetin Alp, İskender Doğan ve Osman Yağmurdereli’yi bir Ankara turnesinde keşfeder. Ajda Pekkan’dan Cem Karaca'ya, Barış Manço’dan Neşet Ertaş’a… Başta Adapazarı olmak üzere kaç şehirde konserlere götürdüğü de müzik tarihine kaydedilmiştir.
1960’ların ortalarından 1980’lerin sonlarına, tam yirmi beş yıl süreyle düzenlediği konser veya tiyatro turneleriyle, bütün vatan sathında o ve programları vardır. Zeki adam, pratik adam, çözümcü adam, sempatik adam, sözünün eri adamdır o. İletişim üstadıdır. Mert ve cömert adamdır Hamdi Özarutan. Yemesini, yedirmesini, ikramı seven adamdır. Türkiye’de gitmediği, hizmet vermediği yer olmasa da, ömrünün büyük bölümü İstanbul’da geçse de Hamdi Özarutan Adapazarlıdır, Hendeklidir, Soğuksuludur. O bir Adapazarı, Hendek Soğuksu âşığıdır. Kültüre sanata ömrünü vakfetmiş adamdır o. Bu kitap sadece Hamdi Özarutan'ın kişisel tarihi değil, bir dönemin, bir şehrin (Adapazarı), bir ülkenin (Türkiye) kültür sanat tarihidir.