Değişim Yayınları- Kitap ile Buluşma Yeriniz
Değişim Yayınları- Kitap ile Buluşma Yeriniz
Değişim Yayınları- Kitap ile Buluşma Yeriniz
Değişim Yayınları- Kitap ile Buluşma Yeriniz
Değişim Yayınları- Kitap ile Buluşma Yeriniz
Değişim Yayınları- Kitap ile Buluşma Yeriniz
Değişim Yayınları- Kitap ile Buluşma Yeriniz
Değişim Yayınları

Çanakkale Tarihi

  • Editör: Mustafa Demir
  • TÜKENDİ

367,20
%15
432,00

 
Kitap Adı : Çanakkale Tarihi (Takım / 6 Cilt) -Türk Telekom'un Katkılarıyla-
Proje Yürütücüsü ve Editörü : Prof. Dr. Mustafa Demir
Proje Yayın Kurulu : Doç. Dr. Mustafa Demir (Sakarya Üniversitesi)
Doç. Dr. Enis Şahin (Sakarya Üniversitesi)
Doç. Dr. Mehmet Bulut (Başkent Üniversitesi)
Yrd. Doç. Dr. İbrahim Güran Yumuşak (Kocaeli Üniversitesi)
Proje Danışma Kurulu :



Prof. Dr. Halil İnalcık (Bilkent  Üniversitesi)  
Prof. Dr. Enver Konukçu (Atatürk Üniversitesi)
Prof. Dr. İsmail Aka (Ege Üniversitesi)
Prof. Dr. Mehmet Alpargu (Sakarya Üniversitesi)
Prof. Dr. Seçil Akgün (Ortadoğu Teknik Üniversitesi)
Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut (Ondokuz Mayıs Üniversitesi)
Prof. Dr. Azmi Özcan (Sakarya Üniversitesi)
Prof. Dr. Süleyman Beyoğlu (Marmara Üniversitesi)
Prof. Dr. Nedim İpek (Ondokuz Mayıs Üniversitesi)
Prof. Dr. Mehmet Ersan (Ege  Üniversitesi)
Doç. Dr. Haluk Selvi (Sakarya Üniversitesi)
Doç. Dr. Yücel Öztürk (Sakarya Üniversitesi)
Doç. Dr. İbrahim Atnur (Sakarya Üniversitesi)




İlk Baskı Tarihi : Ocak 2008
ISBN : 605-0042-00-9
Kağıt Cinsi : İthal Kağıt
Kapak Cinsi : Ciltli-Şömüz
Liste Fiyatı : 432 TL
Sayfa : 3680 Sayfa
Ebat : 13,5 x 19,5
 
                                      
 
ÇANAKKALE TARİHİ -Türk Telekom'un Katkılarıyla-
 
 
 
  1. Cilt:    Çanakkale Boğazı Çanakkale’nin Genel Tarihi Coğrafyası, İlk ve Ortaçağda Çanakkale,
  2. Cilt:    Osmanlı Döneminde Çanakkale Tarihi,
  3. Cilt:    Çanakkale Savaşlarının Sebepleri ve Çanakkale Savaşlarını Hazırlayan Siyasi ve Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Ortam,
  4. Cilt:    Çanakkale Savaşlarının Safhaları,
  5. Cilt:    Çanakkale Savaşlarının Safhaları ve Sonuçları,
  6. Cilt:    Cumhuriyet Döneminde Çanakkale Tarihi,
 
Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Demir’in yürüttüğü Çanakkale Tarihi projesi, şehir tarihleri projesi kapsamında, Sakarya İli tarihinden sonra ikinci şehir tarihi projesi olarak gerçekleşti. Proje, projelendirme ve araştırma aşamasında kurumsal destek alınmadan tarihçi akademisyenlerin bilimsel sorumluluk anlayışı ile gerçekleştirildi. Çanakkale’nin savunma ve istihkamlarının özel durumu ve tarihsel birikimi sebebiyle Türkiye’deki en büyük şehir tarihlerinden birisi olarak tamamlandı. 70 akademisyenin 2 yıllık çalışması sonucu, Çanakkale Savaşı'nı da içeren 3650 sayfalık ve 6 ciltlik ''Çanakkale Tarihi'' adlı bir eser olarak ortaya çıktı.
Projenin İlkçağ Seksiyonu Amerikan Arkeoloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Charles Brian Rose’un başkanlığındaki bir akademisyen heyeti tarafından oluşturulmuştur. Projenin Yeniçağ ve Boğazlar Seksiyonları Prof. Dr. Halil İnalcık’ın öncülüğünde gerçekleştirilmiştir. Projenin Çanakkale Savaşları ve Cumhuriyet Tarihi Seksiyonları ise, Prof.Dr. Enver Konukçu başkanlığındaki bilimsel bir heyet tarafından oluşturulmuştur. Bu çalışma, iki yıllık bir süre zarfında yapılan araştırmaların değerlendirilmesiyle ortaya çıkmıştır.
Çanakkale Tarihi, Türkiye’de kaleme şehir tarihleri arasında en geniş kapsamlı bir tarih ansiklopedisi özelliği kazanırken eserdeki Çanakkale Savaşları bölümleri Türkiye’de Çanakkale Savaşları konusunda en kapsamlı akademik çalışmayı oluşturmuş, Çanakkale Savaşları’na belgelere dayalı bir bakış açısı getirilmiştir. Bu eser ile Çanakkale Savaşları gerçeğinin bilimsel tespiti yapılmıştır. Türkiye’de Çanakkale savaşlarına akademik açıdan 120 ayrı araştırma konusu ile bir yaklaşım getiren bu çalışma, Çanakkale gerçeğini bilimsel bir platforma oturtmaktadır.
Yine eserin, Türkiye’de Çanakkale şehrinin tarih ve kültür envanterinin ortaya çıkarılmasında son derece önemli bir metodoloji ortaya koyduğu görülür.
           
  -''PROJE DÖRT YÖNDEN ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA''
 
Projenin en önemli yönü, Çanakkale Savaşları'nın tamamen bilimsel çerçevede, Osmanlı ve Cumhuriyet ve Genel Kurmay arşivlerine dayanılarak hazırlanmış olması ve Türklerin savaşa bakış açısının ortaya çıkması açısından çok önemli. Bu çalışmada Çanakkale Savaşlarının alt yapısını oluşturan seksiyonlar oluşturuldu. Bu seksiyonlardan Boğazların tarih boyunca stratejik önemi ve Çanakkale ve İstanbul boğazlarının statüsünün Türk tarihi boyunca gelişimi ilk seksiyonda tespit edildi. Üçüncü ciltte Çanakkale Savaşlarının içinde geliştiği siyasi ve sosyo-ekonomik ortam ortaya konuldu. Dördüncü ciltte Çanakkale Savaşlarının Deniz, Kara, Hava, ve Denizaltı safhaları ortaya konuldu. Beşinci ciltte ise Çanakkale Savaşlarının Devlet ilişkilerine etkisi ile sonuçları araştırıldı.Bu şekilde bu güne kadar Çanakkale Savaşları hakkında en kapsamlı bilimsel eser hazırlanmış oldu.
İkinci önemli yönü, bu projenin Türkiye'deki tarihçilerin ortak bilimsel akıl ile sivil çalışma grubu halinde katıldıkları bir çalışma olması. Tarihçi arkadaşlarımızın ortak girişimi olarak ortaya çıkmış olan bu çalışma, 120 araştırma konusu ve 3650 sayfalık bir kapsama sahip çok kıymetli bir eserdir
Üçüncü önemli yönü, bu tarih araştırma projesinde konunun uzmanı olan yerli ve yabancı akademisyenlerin ele aldıkları konular, Çanakkale tarihinin kronolojik sıralamasına göre ayrı seksiyonlarda birleştirildi. Bu çerçevede Çanakkale Tarihi ilkçağdan Cumhuriyet dönemine kadar bütüncül bir çerçevede uzman eller tarafından araştırılarak kapsamlı bir Çanakkale Tarihi Ansiklopedisi ortaya çıkarıldı.
Dördüncü önemli yönü, çalışma ile siyasi tarih dışında toplumsal tarih araştırmaları ön plana çıkarılarak Çanakkale Tarihimizin kültür ve sosyal boyutu tespit edilmiş oldu.
 
-ÇANAKKALE SAVAŞLARININ PSİKOLOJİK VE MANEVİ ETKENLERİ-
    
        Eserin Çanakkale Savaşları bölümleriyle Atatürk'ün gösterdiği çağdaş değerlerin Türk örf ve adetleriyle oldukça uyumlu olduğu, Çanakkale Savaşlarının Türk kurtuluş savaşının öncesinde Türk kimliğinin oluşmasında önemli bir rolü olduğu bu eserle ortaya çıkarılmış oldu.
Bu projedeki bilimsel araştırmalar sonucunda Çanakkale Savaşları'nın kazanılmasında manevi etkenlerinin önemli olduğu bilimsel olarak tespit edildi. Çanakkale Savaşları bölümleri ile Osmanlı ordusunca Atatürk’ün Milli mücadelede Türk milletinin önünde İstiklal Savaşını kazanmasının temeli olan askeri dehasının farkına varıldığı gerçeği öne çıkarıldı. Yine, bu eserde tespit edildiği üzere; Çanakkale Savaşlarında Atatürk, Çanakkale Savaşları’nda kahramanca çarpışan Türk askerleri için ‘Türk askerleri birkaç dakika içinde girecekleri siperde düşmana karşı öleceklerini bildikleri halde, korkusuzca ölüme giden insanlardır. Bu ruh Çanakkale Savaşlarının kazanılmasını sağlayan ruhtur.” demiştir.   Atatürk'ün de ifade ettiği gibi, Türk askerlerinin Çanakkale'de böyle büyük bir savaşı kazanmalarının en önemli itici gücü, maneviyatlarının yüksek olması, İslam dininden kaynaklanan şehitlik ruhunun bütün Türklerde bulunduğu gerçeği bu eserde de görüldü.
Projede ele alınan “ Kayıp İngiliz Askerleri” adlı araştırma, İngilizlerin bir birliğinin Çanakkale Savaşlarında kaybolarak yok olduğunu göstermektedir.
Bu çalışmada, Çanakkale Savaşlarının Batı kamuoyundaki ektileri, Rus Basınındaki yankıları, Türk komutanların Çanakkale savaşlarındaki İzlenimleri, Çanakkale Savaşlarının değişik yönlerden sonuçları ortaya konuldu. Özellikle, Çanakkale Savaşlarının bu güne uzanan ve soğuk savaş sürecini ortaya koyan XX. Yüzyıla damgasını vuran dünya ölçeğinde bir gelişme olduğu gerçeği tespit edildi.
  
- PROJENİN YAYINLANMASI-
 
Çanakkale Tarihi Eseri, Şubat 2008 tarihi itibarıyla Değişim Yayınevi tarafından Türk Telekom’un Birinci Baskı için yaptığı destekleriyle basıldı. Eser satışına ve dağıtımına başlanan Değişim Yayınevi’nden temin edilebildiği gibi, Bu baskının sponsorluğunu yapan Türk Telekom’dan da temin edilebilir.

Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.

Güvenlik Kodu

Benzer Ürünler

Kampanya ve İndirimlerden Haberdar Olun!
Yukarı
Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.