Değişim Yayınları- Kitap ile Buluşma Yeriniz
Değişim Yayınları

3ds MAX 8 ile Görselleştirme

  • 9789756267448
  • VAR

62,90
%15
74,00
 
Kitap Adı : 3ds MAX 8 ile Görselleştirme / Güncellenmiş ve Yeni 50 Sayfa İçerik İle
Yazar Adı : Emrah Çelik
ISBN : 975-6267-44-5
Eki : CD ilavelidir
İlk Baskı Tarihi : Ocak 2006
Baskı Sayısı : 1. Baskı
Kağıt Cinsi : 1. Hamur Kağıt Kağıt
Kapak Cinsi : Karton Kapak
Liste Fiyatı : 35 TL
Sayfa : 630 Sayfa
Ebat : 19,5 x 23,5
*Emrah Çelik ile Profesyonel 3ds Max Kursları İçin, Yazarımızın Resmi Websitesi www.emrahcelik.com 'u Ziyaret Edebilirsiniz.*
 
Yeni başlayanlar için Temel Bilgiler, Modelleme, Kaplama, Aydınlatma, Kamera ve Animasyon konu anlatımları ve adım adım uygulamalar ile, 3ds Max üzerinde tasarımlarınızı mükemmel gerçekçilikte görselleştirin... Mimari görselleştirme yapan kullanıcılara özel iç ve dış mekan modelleme teknikleri ve araçları...3ds Max ile AutoCad arasında dosya alışverişi... Cd içinde adım adım video anlatımlı uygulamalar..3ds Max öğrenmek isteyen herkes için görsel ve yormayan anlaşılır anlatım uslubü ile 3ds Max'i sıkılmadan öğreneceksiniz.... Adım adım uygulamalar ile konu anlatımları; yeni özellikler ve pratik teknikler... Mimari görselleştirme yapan kullanıcılara özel, iç ve dış mekan modelleme teknikleri, araçları, 3ds Max eklentileri; Projelerinize kolayca parametrik ağaç, pencere, kapı, merdiven, duvar v.b objeleri ekleyin.3ds Max ile AutoCad arasında dosya alışverişi ile tasarımlarınıza hız katın... Malzeme Editörü ile cam, metal, krom, ahşap, plastik, ayna ve parlak yüzeyler hazırlayarak görselleştirmelerinize gerçekçilik katın... Dış ve İç Mekan Aydınlatma, hacimsel sis ve optik lens efektleri...Kamera Animasyonları ve teknikleri ile görselleştirdiğiniz mekanlar icinde gezerek, videolarını hazırlayın... 3ds Max öğrenmek isteyen ve kendini geliştirmek isteyen tüm kullanıcılar için görsel başvuru kılavuzu... Resimleri ve grafikleri, uzun açıklamalardan fazla kullanan bu görsel 3ds Max başvuru kılavuzu ile hızlı ve sıkılmadan adım adım öğrenin... 
 
*Emrah Çelik ile Profesyonel 3ds Max Kursları İçin, Yazarımızın Resmi Websitesi www.emrahcelik.com 'u Ziyaret Edebilirsiniz.*
 
3DS MAX 8 İLE GÖRSELLEŞTİRME
 
Kitap Hakkında
 
Kitabımızın ilk olarak Mart 2005’de 3ds Max programının 3ds Max 7 versiyonu üzerine uygun olarak okuyuculara sunulmuş, ilk baskısından sonra kısa sürede ikinci baskısını yapmış ve sizlerin büyük beğenisini toplamıştır. Gönderdiğiniz teşekkür mailleri ve gösterdiğiniz ilgiden dolayı okuyucularımıza teşekkürü bir borç biliriz. Yenilikleri yakından takip eden yazarımız okuyucularımızdan gelen istekler doğrultusunda, bu yenilikleri okuyucularımıza aktarabilmek amacıyla, 50 sayfalık yeni bilgi ekleyerek ve 3ds Max 8 arayüzüne göre değişen yerleri güncelleyerek, kitabın içeriğini programın yeni güncel olan 3ds Max 8 sürümüne göre baştan hazırlayarak okuyucularımızın istifadesine sunmuştur. Daha önce 3ds Max 7 kitabımıza sahip olanlar bu kitapta 3ds Max 8’in görselleştirme ve tasarım yönüne bakan bazı yeni özellikleri bulabilirler. Programın güncel sürümüne geçişinize değecek yeni özellikler çalışmalarınıza hız katacaktır. Extended Splines, Sweep, Scene State, Batch Render gibi 3ds Max 8’e ait olan yeni özellikler ile beraber, 3ds Max 7’e ait olup bir önceki kitabın içeriğinde yer verilmeyen, Clone and Align Tool, Link Manager, Layers, Resource Collector, Link Tool v.b. gibi bir çok aracı da yeni içerik içinde ayrıca bulabilirsiniz. Bu güncellemeler ile beraber, kitabın içeriği 3ds Max 8 arayüzünde değişen yerlere göre yeniden düzenlenmiş, eski versiyonlarda olan araçların (Edit Poly v.b.) arayüzlerinde değişen veya eklenen yeni parametrelere de ayrıca değinilmiştir. Bahsettiğimiz bu güncellenen ve programın güncel sürümüne ait araçları dışında kalan yerleri, programın önceki, 3ds Max 5, 6 ve 7 sürümlerine sahip kullanıcıları da rahatlıkla takip edebilir, uygulayabilirler, kendilerini programın kullandıkları sürümleri üzerinde iyi bir seviyeye getirebilirler. Kitapta, yeni eklenen özellikler ve güncellemeler, dikkatinizi çekmesi amacıyla çeşitli notlar ile ayrıca belirtilmiştir. Ayrıca eski okuyucularımız içerik içinde yeni eklenen konuları sayfa numaraları yanındaki ikon yardımıyla kolaylıkla kitap içinde bulabilirler.
 
Autodesk 3DS MAX?
 
Günümüzde 3 boyutlu görselleştirme yazılım paketleri içinde en çok kullanıcıya sahip 3 boyutlu modelleme, kaplama, aydınlatma ve animasyon yazılımı olan 3ds Max mimarı görselleştirme, bilgisayar oyunlarını, Sinema & TV için görsel efektler ve daha bir çok alanlarda kullanılmaktadır. Mimarisinin gelişmeye açık olması, nesne tabanlı çalışması, kolay öğrenilebilir bir kullanıcı arayüzü olması nedeniyle, ilk versiyonun çıktığı 1995 yılından günümüze kullanıcılarını memnun eden bir gelişme ivmesi ile bir çok teknoloji ödülü almış bu yazılım saydığımız tüm sektörlerde dünyanın her tarafında yüz binlerce kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. Kitabımız genelde konsept itibari ile programın güncel olan 3ds Max 8 sürümünün arayüzüne göre programı anlatmaktadır. Temelde aynı prensipler ve çok farklılık göstermeyen bir arayüz üzerine kurulu olan 3ds Max 5,6 ve 7 sürümüne sahip kullanıcılarda, kitabın yeni sürümüe ait özellikler dışında kalan yerleri rahatlıkla takip edebilirler.
 
Kitabın İçeriği
 
Bu kitabı, 3ds Max programını yukarıda bahsettiğimiz alanlarda çalışan, eğitim alan veya veren mimar, oyun tasarımcıları, grafikerler, öğrenciler, öğretmenler için yazdım. Yıllardır kurumsal ve özel verdiğim eğitimler içinde edindiğim tecrübeleri kitabımızın içeriğine tümüyle yansıtmaya çalıştım. Dolayısıyla bu tecrübelerden yola çıkarak 3ds Max programını ilk öğrenen bir kullanıcının takılabileceği yerlere özellikle değinilmiştir. Kitabın içindeki içerik ve konu anlatımları 3ds Max’in genel iş akışına göre sıralandı. Temel bilgiler, Çizim & Modelleme, Kaplama, Aydınlatma & Kamera, Animasyon & Render (İş çıkışı) olmak üzere 5 kısımdan oluşan bu içerik planı içinde yer alan bölümler içindeki konular 3ds Max konusunda hiçbir bilgisi olmayan kullanıcıları anlayacağı görsel ve yormayan anlaşılır bir üslup ile adım adım anlatılmıştır. Konu anlatımları desteklemek için binlerce 3ds Max ekran görüntüsü ve grafikler kullandım. Kitabı yazarken oluşturduğum bu içerik bir mimar, oyun tasarımcısı veya grafiker , daha doğrusu bu programı tüm alanlarda kullanmak isteyen kullanıcılar için ortak ve bilinmesi gereken konulardır. Dolayısıyla bu kitap, bu genel konu içeriği ile tüm 3ds Max kullanıcılar için bir başvuru kitabı özelliğini de edinmiştir.
 
Bu Kitap kimler için?
 
Kitabımız içerik tasarımı itibari ile 3ds Max programı konusunda hiçbir bilgisi olmayan kullanıcılar için yazıldı. 3ds Max programını bilen kullanıcılarda kitabın içerisinde bilmedikleri modelleme araçlarını, aydınlatma, kaplama ile ilgili birçok püf noktaları, 3dsmax 7 ve 8 sürümünün görselleştirme ve tasarımı bakan yeni eklentilerini ve pratik çalışma yöntemlerini bulacaklardır.
 
Mimari Görselleştirme ve AutoCad Senkronizasyonu
 
3ds Max ülkemizde genel itibari ile mimari görselleştirme alanında çok kullanılmaktadır. Bu kitabı yazmamda beni teşvik eden öğrenci arkadaşlarında çoğunluğunun mimarlardan oluşması nedeniyle, kitabı yazarken bu hususu dikkate almamak olmaz diye düşündüm. Kitabımızı okuyacak bir mimar, aradığı örnekleri, görselleştirme yaparken ihtiyacı olacağı 3ds Max araçlarını ve çalışma prensiplerine özellikle yer verdim. Kitabın sonunda bir mekanı baştan sona modelleyecek, ışık ve kaplama ile daha gerçekçi gösterebilecek uygulamaları ve konu anlatımları bulacaksınız.
 
3ds Max son sürümlerinde, özellikler görselleştirme yapan kullanıcıların proje aşamasında işini büyük ölçüde kolaylaştıran bazı eklentiler sunar. AEC-Extended, Windows ve doors denilen bu eklentiler içinde gelen parametrik ağaç, pencere, kapı, duvar v.b. gibi objeleri bir tıklama ile sahnemize ekleyebiliriz. Özellikle piyasada yer alan diğer 3ds Max kitaplarında görmediğim, bu eklentilere ait bilgilere, özellikle detaylı bir şekilde değindim.
 
Görselleştirme yapan birçok kullanıcının kullandığı AutoCad yazılımının 3ds Max ile nasıl kullanıldığı merak konusudur. Bu kitapta ayrıca AutoCad çizimlerini 3ds Max ortamına taşıma ve bunla ilgili dikkat edilmesi gerekenleri, File Link Manager gibi araçları, uygulamaları ile buluşacaksınız. Bu içerik eklentileri yönüyle de kitabımızın özellikler ülkemizde mimarlar için iyi bir kaynak olma özelliği kazandığına inanıyorum.
 
Uygulamalar        
 
Kitabımızdaki konu anlatımları içinde ve sonunda, öğrendiklerimizi pekiştirecek uygulamalar ekledim. Bu özel uygulamaları,bölümleri atlamadan yapmanız çok önemli. Kitap içinde geçen her örnek ve uygulamanın çalışma dosyaları cd içinde verilmiştir. Programı öğrenirken ve konular içinde ilerken benim hazırladığım bu çalışma dosyalarını açarak inceleyebilirsiniz. Ayrıca kitabın siyah, beyaz basılmasıyla doğabilecek dezavantajlar düşünülerek kitap içinde geçen ve özellikle gerekli olan ekran görüntülerinin ait renkli resimleri CD içinde bulabilirisiniz.
 
Video Dersler
 
Kitap ile beraber gelen CD içerisinde,kitap içinde adım adım anlatılan bazı uygulamalar içerisinde takıldığınız noktaları daha iyi kavrayabilirsiniz. Bu videoları izlerken kitap içinde uygulamanın dışında faydalı gördüğüm birçok noktaya da değindim. Bu açıdan bu video dersleri sizin programı öğrenmenizi kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır.
 

*Emrah Çelik ile Profesyonel 3ds Max Kursları İçin, Yazarımızın Resmi Websitesi www.emrahcelik.com 'u Ziyaret Edebilirsiniz.*

 
İÇİNDEKİLER
 
KISIM 1: 3ds Max 8 Arayüz ve Temel Bilgiler
 
BÖLÜM 1: 3DS MAX Arayüzüne Genel Bakış
 
3ds Max 8 Arayüzü (Interface)
Menüler üzerinde özel kontroller
Customize Menüsü
File Menüsü
Yeni bir sahne açma; File Menüsü; New ve reset
Marge:
Export:
Import:
Yedekleme (Auto Backup)
Units Setup (Ölçü Birimi Ayarı)
Çalışma Ekranları (Viewports)
Farklı Çalışma Ekranı Şablonları
Farklı Görüntüleme Çeşitleri
Çalışma Ekranı Kontrol Araçları (Viewport Controls)
Çalışma Ekranında Kullanabileceğiniz özellikler ve Kısayollar
 
BÖLÜM 2: TEMEL BİLGİLER
 
Standard ve Extended geometrik Objeleri çizme ve değiştirme işlemleri
Objeler Nasıl Çizilir
Objeleri çizdikten sonra parametrelerini değiştirme
Grid (Izgara) ve Koordinat Sistemi?
Autogrid özellikğini kullanarak çizim yapma Standard ve Extentend Primitives Menüler
Name And Color (İsim ve Renk)
Creation Method (Çizim Methodu)
Keybard Entry (Klavye Girişi-Kalvye ile çizim yapmak için)
Diğer Standard Objeler
Seçim Araçları ve Teknikleri
Bölgesel Seçim ve Araçları (Reglon Select)
Listeden isme Göre Seçim Yapma (Select By Name)
Seçimi Filitreleme/ Selection Fitler Menüsü
Seçim Seti Yapma (Selection Set)
Grup Yapma (Group Menüsü)
Display Panel Hide ve Freze
Objeleri Gizleme ve Dondurma İşlemleri
Isolate Selection
Tramsform Araçları
Taşıma,Döndürme ve Ölçeklendirme
Referans Koordinat Sistemi
Local Koordinat Sistem
Objelerin Merkezini Değiştirme (Transfrom Coordinate Center)
Objelerin Merkezlerini Değiştirme (Pivot Point)
Snap Tool s(Yakalama Araçları)
Uygulama, Move, Rotate ve Scale ile Objeleri düzenleme
Hizalama Araçları (Align Tools)
Align (Hizalama)
Quick Align
Normal Align
Kopyalama Araçları
Çoğaltma Teknkleri ve araçları
Copy, Instance ve Reference çoğaltma arasındaki farklar
Mirror Kopyalama Aracı
ARRAY Kopyalama Aracı
Uygulama: ARRAY kopyalama aracı ile döner merdiven
Spacing Tool Kopyalama Aracı
Uygulama: Spacing Tool Aracıile Balkon
Clone and Align Tool
Layers (Katmanlar)
 
KISIM 2: MODELLEME
 
Bölüm 3: 3DS MAX MODELLEME
 
3ds Max’de modelleme nasıl yapılır?
Modelleme Modiflers Stack (Değişticiler Yığını Paneli)
Modifiers (Değiştiriciler)
Parametrik Değiştiriciler
Bend
Bend ve Limitler
Uygulama:Masa
İlk Test Render İşlemi
Taper
Twist
Noise
Uygulama:Deniz
Arka plan (Backround)rengini değiştirme
Arka plan (Backround)resim ekleme
Strech
Squeeze
Mesh Select
Mesh Select Kullanımı
Soft Selection (Yumuşak Seçim)
Mesh Select Uygulama: Baston
FFD (Free Form Deformations)
Uygulama: KANEPE
Push
Push ve Soft Selection
Ripple
Lattice
UygulamÇLattice ile Sabit Pencere
Wave
Displace
Skew
Spherify
Xform
Affect Region
Shell
Cap Holes
Mesh Smooth
Turbo Smooth
Uygulama:Elma
Neler Öğrendik?
Alıştırma
 
Bölüm 4: 3DS MAX ile 2 Boyutlu Çizim
 
3DS Max ile 2 Boyutlu Çizim Nasıl Yapılır?
2 Boyutlu Hazır Şekiller
2 Boyutlu Hazır Şekiller (Extended Splines)
2 Boyutlu Çizgiler İçin Ortak Menüler
Line (Çizgi) Nasıl Çizilir?
Lİne çizerken kullanabileceğimiz önemli klavye kısayolları nedir?
2D Snop
Line ve Diğer Çizgiler İçin Rendering Menüsü
Edit Spline (2 Boyutlu Çizimler Üzerine Değişiklik)
Edit Spline Selection Menüsü
Nokta çeşitleri
Smooth ile Bezier nokta Arasındaki Fark?
Edit Spline Geometry Menüsü
Attach ile Çizgileri birbirine bağlama
Vertex (Noktalar) üzerinde kullanabileceğimiz araçlar
Segmentler üzerinde kullanabileceğimiz araçlar
Spline üzerine kullanabileceğimiz araçlar
3ds Max ve AutoCad
AutoCad çizimlerini 3ds Max’e aktarma (Import)
Neler Öğrendik
Alıştırma
 
Bölüm 5: 2 Boyutlu Çizimleri 3 Boyutlu Objektife Çevirme
 
Extrude
Uygulama: Ev için Plan
Lathe
Bevel
Bevel Profile
Uygulama:Ev için Saçak ve Kartonpiyer
Sweep
Uygulama:Sweep ile Çerçeve
File Link Manager
File Link Manager Diğer Ayarlar
 
Bölüm 6: COMPOUND OBJECTS
 
BOOLEAN
3 Boyutlu geometrileri birbirinden çıkarma işlemleri
Boolean nasıl uygulanır?
Boolean antındaki A ve B objeleri nasıl değiştirilir?
Extract
Display ve Urtade Menüsü
Uygulama: Ev Plan Üzerine Pencere ve Kapı Boşlukları
 
BÖLÜM 7: MİMARİ Projelerde kullanabileceğimiz PARAMETRİK HAZIR OBJELER - AEC EXTENDED
 
Wall (Duvar) Nasıl Çizilir?
Foliage (Ağaç, Bitkiler)
Railing (Korkuluk)
Uygulama: A.E.C. Extended Railing ile Çit
Stairs (Merdivenler)
Uygulama:Merdivenler için parametre değişiklikleri
Windows (pencereler)
Uygulama: Pencereler için parametre değişiklikleri
Doors (Kapılar)
Uygulama: Kapılar için parametre değişikleri
Uygulama: Snap ile kapı ve pencere çizme
Link Aracı ve Wall, Doors, Windows
 
BÖLÜM 8: COMPOUND OBJECTS LOFT MODELLEME
 
Adım Adım Loft
Loft ile modellediğimiz obje üzerinde değişiklik nasıl yapabiliriz?
Loft ile daha rahat çalışın
Çizeceğiniz yeni bir kesiti eskisinin yerine getirme?
Loft obje üzerinde kullandığımız kesitlerin yerini değiştirme ve diğer değişiklikler 
Uygulama:Loft ile tarihi kemer
 
BÖLÜM 9: EDIT POLY ile POLYGON MODELLEME
 
Polygon Modelleme
Selection Menüsü
Detay Ekleme Edit Geometry Menüsü
Detay Ekleme Araçları
Edit Geometry Menüsündeki diğer araçlar
Edit Vertex menüsü ile noktalar üzerinde geometrik değişiklikler
Edit Edge menüsü ile segmentler üzerinde geometrik değişiklikler
Edit Border menüsü ile kenarlıklar üzerinde geometrik değişiklikler
Edit polygon menüsü ile yüzeyler üzerinde geometrik değişiklikler
Subdivision Surface Menüsü
Paint Deformation menüsü ile fırça darbeleri ile modelleme
Uygulama: Edit poly ile Komodin
 
KISIM 3: MALZEME EDİTÖR İLE KAPLAMA
 
Bölüm 10: MALZEME EDİTORÜ
 
Malzeme Editörüne Giriş
Standart Malzeme
Blinn Basic Parameters Menüsü
Hazırladığımız Malzemeyi objelerimize nasıl kaplarız?
Opacity değeri ile saydam malzeme
Shader Basic Parameters Menüsü
Extended Parameters Menüsü
Maps (Kaplamalar)
Bitmap Maps
Dışarıdan alacağımız resimleri kaplama olarak kullanma
Material/Map Browser
Bitmap Resim üzerindeki ayarlar
Procedural Maps; (Parametrik Kaplamalar)
Bump Kanalı İle Kabartma
Dent İle Bump
Opacity Kanalı Kullanımı
Kanallar Üzerindeki kaplamaları kaldırma?
Material ID nedir?
Multi/Sub-Object Malzeme ile Kaplama
Uygulama: Polygon Yüzeylerin Material ID numaraları nasıl değiştirilir?
Uygulama: Pencere için Multi/Sub-object malzeme hazırlanması
Edit Mesh ve Editable Poly Objeleri Kaplama
UVW Map ile Kaplama Koordinatlarını düzenleme
Map Channel
Reclection (Yansıma) Kanalının Kullanımı
Uygulama: Deniz ve Gökyüzü Kaplaması
Gradient Malzeme Tipi
Noise
Reflectian Kanalı ve Prosedürel Kaplamalar
Flat Mirror
Uygulama: Flat Mirror ile AYNA
Flat Mirror Kaplaması ile dikkat etmeniz gereken ayrıntılar
Flat Mirror ile Cilalı ve Parlak Yüzey Kaplamaları
Raytrace Malzeme Tipi
Raytrace Yansıma, Kırılma, Saydamlık Parametreleri
Architectural Material
Bazı Hazır Şablonlardan (Templates) örnekler
Malzeme Silme ve Yeni Malzemeler için Slot Boşaltma
Kaldırılan Malzemeyi Editor Slotuna geri getirme
Material Library (Malzeme Kütüphanesi)
Malzeme KütüphanesindekiMalzemelerin Kullanılması
Malzeme Kütüphanesi Oluşturma
Resource collector (Kaynak Toplayıcı)
 
KISIM 4: IŞIKLAR KAMERALAR
 
Bölüm 11: Işıklar, Aydınlatma ve Özel Efektler
 
Standart Lights (Standart Işıklar ile Aydınlatma)
Işıklar sahneye nasıl eklenir ve eklerken dikkat etmeniz gerekenler
Spot Işıklar (Spot Lights)
Direct Işıklar (Direct Lights)
Omni Light
Işıkların Parametreleri General Parameters Menüsü
Işıkların Gölge (Shadow) verme özelliğini aktif hale getirme
Intensity/color/ Attenuation Menüsü
Spotlight Parameters Menüsü
Advanced Effects menüsü
Uygulama: Spotlight ışık ile Sinema Salonu ve Projektör
Atmospheres&Effects Hacimsel sis efekti (volme light)
Shadow Map Parameters (Gölge Ayarları)
Lens Effects
Uygulama:Lens Efekt ile Güneş
Uygulama:Direct Light ile iç Mekan Günışığı
Skylight&Light Tracer
Işık Sistemleri (Systems)
Sunlight (GüneşIşığı) ile Aydınlatma
Uygulama:Sunlight ile Güneş Işığı
Daylight(Gün Işığı)
 
Bölüm 12: Kameralar
 
Kameralar
Neden Kamera kullanmalıyız?
Target Kamera
Free Kamera
Uygulama: Kameralar arasında geçişler
Kamera Kontrol Araçları
Kamera Parametreleri Menüsü
Kamera Parametreleri
Field of Field(FOV) ve Lens Parametreleri
Environment range
Fog (Sis) efekti eklemek
Clipping Planes
Multi Pass Effect (Dept of Field)Kamera Efektleri
 
KISIM 5: ANİMASYON VE RENDER
 
Bölüm 13: ANİMASYON
 
Kamera Animasyonları
Timeline Zaman Çubuğu
Daha uzun Animasyon hazırlamak için süreyi nasıl artırabiliriz?
Keyframe (Anahtar Kare)taşıma?
Re-Scale Time
Payh Constraint, kamera’nın bir çizgiyi takip ederek hareket etmesi
Uygulama: kameranın bir yol takip ederek iç mekanda dolaştırılması
 
Bölüm 14: RENDER AYARLARI
 
Ouput Size (Render Büyüklüğü)
Render İşlemi ile aldığımız görüntüleri resim olarak kaydetme
Scene States
Batch Render
Print Size Wizard(Baskı Boyutu Ayarlama Sihirbazı)
Render Type/Render Çeşitleri
Wireframe Render
Hazırlanan Animasyonları Video Formatında Kaydetme
 

Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.

Güvenlik Kodu

Benzer Ürünler

Kampanya ve İndirimlerden Haberdar Olun!
Yukarı
Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.